Skip to main content

Case study: HLB

De helpende hand van communicerende platforms

Ontdek de samenwerking tussen HLB, Epowerhr en aNewSpring

Opleiding is de rode draad doorheen HLB, een bedrijf dat actief is in accountancy, audit, belastingadvies en zakelijke dienstverlening. Nog vóór de corona crisis uitbrak, zette HLB in op e-learning en webinars om onnodige verplaatsingen te vermijden en de tijd van medewerkers zo efficiënt mogelijk te benutten. De inhoudelijke learning journeys worden vormgegeven in het platform van aNewSpring en naadloos gekoppeld met de opleidingsadministratie in Epowerhr. De medewerkers reageren positief op de nieuwe aanpak en vinden de tools gebruiksvriendelijk en, goed meegenomen, de vragen na elke e-opleiding een leuke uitdaging.

Lees de volledige case

“We kunnen nu makkelijk het budget van elke werknemer bewaken en de verdeling van de opleidingen eerlijk houden.”

Hanne Van De VeldeHLB

“De medewerkers reageren positief op de nieuwe aanpak van e-learning en webinars.”

Patrick Van ImpeHLB

Case study: AZ Herentals

Online houvast en tijdswinst voor leidinggevenden en personeel

Ontdek de samenwerking tussen AZ Herentals en Epowerhr

Van evaluaties, naar POEF-gesprekken. Van minder papier, naar meer digitalisering. De doelstellingen van ziekenhuis AZ Herentals waren glashelder bij onze kennismaking. We realiseerden een waardige opvolger voor hun verouderde elektronische dossiers en indrukwekkende papierwinkel. Staat er een POEF- of opvolgingsgesprek op de planning? Met onze laagdrempelige cloudtoepassing kunnen leidinggevenden waar en wanneer ze dat wensen hun HR-agenda consulteren. Tevens is HR maar één click verwijderd van insights, vergelijkingen en overzichtsrapporten. Ook individuele medewerkers ontdekten snel de voordelen van de tool. Dat wil zeggen een overzichtelijke plek waar alle opleidingen en evaluatiegesprekken in kaart zijn gebracht.

Lees de volledige case

“Groot pluspunt is de eenvoud van de tool. We geven opleiding maar mensen zijn er snel mee weg.”

Wim GysAZ Herentals

“Wacht niet tot er een systeem bestaat dat alles kan. Begin met aparte systemen en koppel die aan elkaar.”

Wim GysAZ Herentals

Case study: Vito

Transparant en gecentraliseerd performancemanagement

Ontdek de samenwerking tussen Vito en Epowerhr

Onderzoeks- en adviescentrum Vito switchte recent van werknemers indelen volgens diploma naar functieclassificatie. In de praktijk bleek dit allesbehalve evident. Hun verschillende HR-technologieën schoten te kort en vormden niet langer een match. Wij gingen rond de tafel zitten en dompelden ons onder in hun complexe HR-processen en uiteenlopende HR-vragen. We hebben de lange en ambitieuze wishlist van softwarenoden bestudeerd, gefinetuned en vertaald naar een eenvoudige en flexibele tool. Het resultaat? Transparant en gecentraliseerd performancemanagement. In één oogopslag zien de Vito-managers nu doelstellingen van teammedewerkers en kunnen ze checken of ze even ‘gewichtige’ objectieven hebben.

Lees de volledige case

“Je hebt een partner nodig die de mogelijkheden en beperkingen van een tool kan vertalen naar HR-taal.”

Marianne WensVITO

“We hebben onze ambitieuze wish list weten te vertalen naar een relatief eenvoudige tool.”

Steffie CuypersVITO

Case study: H. Essers

Gebruiksvriendelijke follow-up van externe sollicitanten en intern talent

Ontdek de samenwerking tussen H. Essers, Epowerhr en Connexys

Bij logistieke dienstverlener H.Essers staan er jaarlijks zo’n 100 vacatures open. Om iedere kandidaat de aandacht te geven die hij verdient, klopte het familiebedrijf aan bij Epowerhr en Connexys. Gedurende een flexibel traject met workshops en volgens de projectmethode Scrum, zochten we samen naar een optimale koppeling tussen HR en rekrutering. Werven, selecteren, opvolgen, … De uitkomst? Een gebruiksvriendelijke all-in-one solution die recruitment, HR en mobiliteit naadloos verbindt. Het eindproduct richt zich niet enkel tot het HR-personeel voor een vlotte sollicitatiefollow-up, maar ook naar de huidige medewerkers. Ze blijven namelijk up-to-date over openstaande vacatures en doorgroeimogelijkheden binnen de groep. Het gevolg? Betere aannames en minder verloop.

Lees de volledige case

“Voorheen gingen er weken overheen, nu zijn vacatureaanvragen veelal binnen 5 werkdagen goedgekeurd”

Erwin DaniëlsH. Essers

“De communicatie met de kandidaat verloopt vlotter en is beter gestructureerd.”

Michaela MartiH. Essers

Hun vertrouwen ligt reeds bij ons, dat van u binnenkort ook?

Zij gingen u reeds voor