Skip to main content

Aan-en afwezigheden

Verloopt het aanvragen van aan-en afwezigheden onvoldoende transparant? Onze module helpt medewerkers om een goed zicht te hebben op resterende verlofdagen en helpt leidinggevenden om een goed overzicht te bewaren zodat de verlofplanning efficiënt kan gebeuren.

Vraag demo aan

Aan- en afwezigheden aanvragen en beheren

Steeds een goed zicht op wie aanwezig zal zijn!

Een gebruiksvriendelijke oplossing

Geef medewerkers steeds een goed zicht op hoeveel verlofdagen. Geef de leidinggevende de nodige tools in handen om een goede planning te kunnen maken. En met deze module zorgt u er ook voor dat medewerkers gemakkelijk het juiste type verlof aanvragen zodat correcties overbodig worden. Ziektebriefjes kunnen met de aanvraag opgeladen worden, zodat deze centraal beheerd  worden.

  • Zowel aan-als afwezigheden
  • Goedkeuring door +1
  • Gebruiksvriendelijk systeem
  • Overzicht voor medewerker, leidinggevende én HR
Aan-en afwezigheden gemakkelijk aanvragen? Maak een afspraak en ontdek onze software.

Features

  • Zowel aan-als afwezigheden

Medewerkers kunnen afwezigheden aanvragen zoals wettelijk verlof, klein verlet, opleidingsverlof, etc. Daarenboven kunnen ze ook ziekte registeren en hun ziektebriefje opladen. En ze hebben ook de optie om aanwezigheden zoals overuren, telewerk aan te vragen.

  • Overzicht voor medewerker

De medewerker heeft zelf steeds een zicht op al zijn aanvragen zowel goedgekeurd als niet-goedgekeurde. Hij/zij kan zelf zien hoeveel resterende dagen verlof er nog zijn. Door de teamkalender kan de medewerker zelf ook inschatten of het mogelijk is om verlof aan te vragen voor een bepaalde periode.

  • Overzicht voor leidinggevende

De leidinggevende kan door het teamoverzicht gemakkelijk beslissen om verlof goed te keuren. Hij/zij heeft steeds een goed zicht op wie er aanwezig zal zijn. Bij een nieuwe aanvraag, wordt de leidinggevende ook per mail verwittigd zodat hij/zij steeds tijdig op de hoogte is.

  • Integratie met personeelsadministratie

Het systeem houdt rekening met de uurroosters van medewerkers. Op deze manier worden fouten vermeden en kan een medewerker bijvoorbeeld geen verlof aanvragen voor een dag waarop hij/zij sowieso niet aanwezig is.

  • Types instellen

Als HR bepaalt u zelf welke types aan-en afwezigheden aangevraagd kunnen worden. U kan ook regels instellen, zodat bepaalde types verlof eerst opgenomen worden.

  • Slimme werking

Medewerkers kunnen overuren aanvragen waardoor hun teller om recup op te nemen onmiddellijk mee aangepast wordt. Ze zullen dit echter pas kunnen opnemen nadat de overuren gepresteerd werden.